







Business-Academia Collaborative Forum

2nd Robotics Engineers Forum in Bangkok

Current situation on robotics technologies empowered by AI, IoT and HRI

August 30 (Thursday), 2018 Centara Grand & Bangkok Convention Centre at CentralWorld

Organizer:

King of Mongkut's University of Technology Thonburi Institute of FIeld RoBotics (FIBO)
Thai Robotics Society (TRS)

Co-organizer: Impress Corporation





Secretariat: Impress Corporation 1-105 Kanda Jinbocho, Chiyoda-ku, Tokyo Tel.81-3-6837-4633 Fax.81-3-6837-4648 http://www.impress.co.jp/









Background & Scope

Thailand is now entering a stage of the aged population. This circumstance will give rise to many kinds of problem in society and industry. For example, labor shortage problem, boosting productivity, improving competitiveness and others. Among these things demands for robotics and related technologies such as AI, control, sensing, actuating, teaching, motor and imbedded technologies will be increased in every field.

The 2nd Robotics Engineers Forum in Bangkok will introduce and review case studies in which robotics technology is most widely used in Thailand and also about how AI, IoT and HRI are used and implemented in fields involved in service robots as well as industrial robots. This forum consists of 2 presentations:

- 1: Invited session by user industry experts, government, university and public research institute.
- 2: Sponsored session by private companies.

Theme categories involved in robotics

- 1: Industrial Robot--Automotive/Electronics & Electrical appliances/Metals/Rubber and Plastics/Agriculture & Food and others
- 2: Field Robot—Drone/Casualties/Security and others
- 3: Basic Developmental Technologies—AI/Control technique/Actuator/Motor/Image processing/Teaching System/Sensing/Electronic Parts/Materials and others.

Robotics Engineers Forum is the first and exclusive place to discuss about robotics engineering on a global level in Thailand.









Content of Forum

★Opening Remarks

It is positioned as showing a future trend involved in robotics technology. It should be presented by the leader in Thailand. Content of opening remarks would be a subject of how Thailand robotics engineers will contribute to boost productivities, reduce cost and solve the issue of labor shortages in manufacturing and service sector in collaboration with Japanese and overseas engineers.

★Keynote Speech

A Japanese leading expert would scope and review mutual problems involved in robotics technologies.

Conventional keynote speakers: Prof.Djitt Laowattana/Institute of Field Robotics (FIBO)King of Mongkut's University of Technology Thonburi/Keiichi Sato, Manager, Robot Technical Center Robot Manufacturing Dept.

Mitsubishi Electric Corporation Nagoya-Works

★General Sessions: Invited session and Sponsored session

These sessions consist of two types of presentation. One is a session presented by engineer from Thailand and overseas countries who organizers select and invite, and the other is a session presented by companies which sponsor this event.

Conventional sponsors & exhibitors:

Mitsubishi Electric/Nachi-Fujikoshi Corp/King Mongkuts University of Technology Thonburi/Brainworks Co., Ltd/Sumipol Corporation Limited/The Robotics Society of Japan/ABB Ltd./UNICAL WORKS Co., Ltd/Tohoku University/Eureka Design Public Company Ltd/Mujin Inc/GudelKanmann/

- *Purpose
- Building personal relationship of robotics engineers on the global level.
- Incubating collaborative project and exchanging robotics technologies.
- Promotion of human and technological exchange between academia and business.
- Support to Japanese and overseas companies which have a plan to land Thailand market.









Outline of Event

◆Event name: Robotics Engineers Forum in Thailand

◆Date: August 30, 2018

◆ Venue: Centara Grand & Bangkok Convention Centre at CentralWorld

Forum:Lotus Suite 1-4 on the 22 floor/

Exhibition: Pre-Functionoom on the 22 floor

http://www.centarahotelsresorts.com/centaragrand/cgcw

◆Capacity: 200 persons

◆Admission : Free (Note: All the attendees will be invited by organizers)

♦Language: English

◆Organizers: Institute of Field Robotics (FIBO) King of Mongkut's University

of Technology Thonburi

Thai Robotics Society (TRS)

- ◆Co-organizer: Impress Corporation
- ◆Targeted attendees:
- * Engineers who implement robot in fields

* Engineers who research and develop technologies—AI/Control technique/Control Technique/Actuator/Motor/Teaching System/Censing/Electronic Parts/Materials and othe

- * Academicians
- * Government sectors
- * Engineers and Designers who manufacture robot

















Timetable of Robotics Engineers Forum in Bangkok

Forum Host and emcc : Supachai Vongbunyong, PhD (Soong)

Host and emcc: Supacnai von			
	Main hall		
10:00~10:20 (20 Min.)	Opening remarks/Prof. Djitt Laowattana Institute of Field Robotics, King Mongkut's University Of Technology Thonburi		
10:20~10:30 (10min)	Break		
10:30~11:00 (30min)	Keynote Speech: Dr. Suvit, Minister of Science & Technology		
11:00~11:30 (30min)	Special Session: DENSO INTERNATIONAL ASIA		
11:30~13:00 (90min)	Lunch		
13:00~13:20 (20min)	Sponsored Session: Tentative		
13:20~13:40 (20min)	Academia & Government & User Industry Expert: Dr. Kensuke Harada, Osaka University		
13:40~14:00 (20min)	Sponsored Session: Delta Electronics		
14:00~14:15 (15min)	Break		
14:15~14:35 (20min)	Sponsored Session: Tentative		
14:35~14:55 (20min)	Academia & Government:Dr. Sampan (President of Western Digital, Thailand)		
14:55~15:15 (20min)	Sponsored Session:Nachi		
15:15~15:30 (15min)	Break		
15:30~15:50 (20min)	Academia & Government:Mr. Daisuke Kohno, editor-in-chief, Drone Journal		
15:50~16:10 (20min)	Sponsored Session:Keyence		
16:10~16:30 (20min)	Academia & Government:		
16:30~16:45 (15min)	Break		
16:45~17:15 (30min)	Special Session:Mitsubishi		
17:15~17:45 (30min)	Keynote Speech:Ms.Duangjai Asawachintachit - Secretary General, The Board of Investment of Thailand		
17:45~18:05 (20min)	Closing remarks		









Sponsorship Services & Price

Type of Sponsorship	Sold out Platinum Sponsor	Gold Sponsor	Silver Sponsor
Price	¥700,000	¥500,000	¥100,000
Number of sponsor and exhibitor	2	5	7
Type of presentation	Special Sponsored Session (30min.)	Sponsored session (20min.)	Exhibition
Exhibition	•	•	•
Capacity	200 persons	120 persons	
Providing all the attendees list	All attendees list	All attendees list	
Dinner meeting with Keynote Speaker/ Academia/Government/User Industry Experts	•		
Exposure in brochure	• (1 page ad + speaker's info.+ Logo)	● (Speaker's info. + Logo)	● (Logo)
Exposure in textbook	• (1 page ad + presentation sheets)	(Presentation sheets)	
Meet the VIPS—Executive Meeting	5 Very Important Persons		
Number of clients you would like to invite	10	3	1
Executive room provided	•		
Number of participants from your company	4	2	2









Photo Gallery:From Robotics Engineers Forum in Bangkok 2017



